Dorst on Tour – Archief

Dorst on Tour 2019

Dorst on Tour 2018 groot succes

In 2018 werd na succesvolle eerdere edities voor de derde keer Dorst on Tour georganiseerd. Een prestatietocht van 140 kilometer door West-Brabant, gecombineerd met recreatieve routes van 40 en 60 kilometers voor families of minder ambitieuze wielrenners. De organisatie is in handen van WTC De Dorstse Trappers, een wielertoervereniging uit Dorst.

Jack Kuijstermans, voorzitter van De Dorstse Trappers, vertelt dat het opgehaalde bedrag ver boven verwachting is. “De eerste schatting van het bedrag was zo’n 400 euro. Dat het bedrag ruim twee keer zo hoog is, hebben we vooral te danken aan de vele vrijwilligers en aan Cees Vermeulen – Party-service en Catering. Daardoor konden we deze cheque van 1.000 euro overhandigen.”

Bij Stichting Pim weten ze wel raad met het bedrag. Penningmeester Ton van der Veer: “We hebben een speciale fiets op het oog waar we de bewoners van Stichting Pim ook in mee kunnen nemen. Deze is niet goedkoop maar met deze bijdrage komen we weer een stuk in de richting.”

Stichting Pim

Voor het eerst werd er dit jaar een goed doel gekoppeld aan het evenement. Dit doel werd gevonden in Stichting Pim, eveneens gehuisvest in Dorst. Penningmeester van de stichting Ton van der Veer is blij met het verkozen doel, want alle beetjes helpen. Tevens was de afsluitende barbecue van de toertocht in de tuin van Stichting Pim. “Iets wat perfect past bij de achterliggende gedachte van de aanleg van het paviljoen. We willen het dorp kennis laten maken met onze stichting en de bewoners, maar ook de bewoners de mogelijkheid geven deel uit te maken van de dorpsgemeenschap.”

Stichting Pim is een initiatief van ouders van kinderen met een meervoudige beperking. Ze wilden een plek waar hun kinderen in een kleinschalige woonvorm begeleidt konden worden. Wat begon met één woonhuis in Dorst voor 8 cliënten, is ondertussen uitgebreid naar 16 woonunits. Ook is er ruimte voor dagbesteding en logeren.

De vrijwilligers en het personeel van de stichting bieden de jongeren de best mogelijke zorg. Ook gaan ze wandelen door het dorp en doen ze samen tal van leuke dingen. Recentelijk werd er een nieuwe tuin aangelegd. Van der Veer: “Dorst on Tour was een prachtig voorbeeld van hoe we de tuin willen gebruiken. Een plek waar mensen samenkomen en waar onze bewoners ook kunnen deelnemen aan de evenementen. Zo brengen we ze samen. Het was dan ook leuk om te zien dat enkele jongeren tijdens de barbecue even aansloten.”

Dorst on Tour 2018

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is logo-stichting-pim.png

Hierbij de foto’s van een geslaagde 3e editie van Dorst On Tour.Galerij

Dorst on Tour 2017

Hierbij een sfeerimpressie van de tweede editie van Dorst on Tour

Dorst on Tour 2016