2018 – Grand Tour

De challenge 2018 zit er weer op. Op vrijdag 8 juni vertrokken 13 wielrenners en twee begeleiders vanaf de Kapelerf in Dorst richting de wielerbaan in Roubaix. De weersverwachtingen waar niet al te best en naar enkele kilometers kregen wij dan ook te maken met de eerste neerslag. Gelukkig werd de regen snel verdreven en konden wij na de eerste stop in het Belgische plaatsje Duffel de rest van de rit droog rijden. Onderweg werden wij nog getrakteerd op een pondje omdat de brug in onderhoud was. Een mooi oponthoud om even van de omgeving te genieten. Na de kilometers lintbebouwing werd het tijd voor de klim van de dag de Oude Kwaremont. Met een lengte van 2200meter en een maximum stijgingspercentage van 11% een aardige krachtinspanning voor onze wielrenners. Na een mooie afdaling ging het verder richting de wielerbaan van Roubaix. In Roubaix was nog niet iedereen moe genoeg want een enkeling kreeg geen genoeg van het rondjes rijden op de baan. Onderweg genoten wij weer van de verzorging van Party ServiceVermeulen, onze trouwe compagnon voor de innerlijke mens. Na 230km komen wij aan bij het hotel in Roubaix.
Nadat iedereen gedoucht heeft gaan wij Roubaix in om bij een Italiaan te gaan eten.

Op dag 2 laat de zon ons niet in de steek, het weer is prachtig en de route heeft veel te bieden. Ondanks dat er geen bekende beklimmingen inzitten is het vandaag zeker niet vlak. De nodige hoogtemeters worden dan ook afgelegd in deze etappe van 180km. De meeste zullen dan ook blij geweest zijn met de twee lange fietspaden waarop wij kilometerslang heerlijk kunnen rijden. Onderweg zijn er weer de broodjes van Party Service Vermeulen en sommige laten de kersen zich goed smaken. Nadat de fietsen weer schoongespoten zijn in de wasstraat wordt het tijd om de grasmat van STVV Sint Truiden te betreden. Ondanks de nodige kilometers en de kans op blessures wordt er nog een aardig balletje geschoten.

Op zondag verlaten wij de voetbalvelden weer en rijden wij eerst richting luik om daar de Saint Nicolas te beklimmen, met maximale stijgingspercentage van 15% een echte kuitenbijter. Nog even de slotkim rijden van Luik – Bastogne – Luik in Ans en het klimwerk zit erop voor de Challenge 2018, nou goed, het glooit nog wel even door. Na 90 kilometer strijken wij op een terras neer voor een heerlijke appeltaart en dan is het nog maar 120km voordat wij in Dorst aankomen. 50 kilometer van Dorst nemen wij nog even rust waarna wij met wind tegen naar Dorst rijden op onthaald te worden door partners en kinderen.
De Challenge wordt traditiegetrouw afgesloten met een heerlijke maaltijd verzorgt door en bij Party Service Vermeulen.