2023 – De grenzen van Brabant

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni 2023 is de Challenge de grenzen van Brabant verreden.

Met een behoorlijke noord-oosten wind en tropische temperaturen werd er vrijdag vanaf de Kapelerf gestart voor de eerste etappe. Vanuit Dorst werd er koers gezet naar de Grens met België om vervolgens de provinciegrens van Noord Brabant te volgen. Vanaf Chaam ging het richting het westen om bij Ossendracht richting het Noorden te fietsen. Bij Geertruidenberg werd het weer thuis om richting Dorst te rijden zodat we thuis konden overnachten. Na meerdan 215 km kwamen we weer in Dorst aan.

Op zaterdag was het vertrek weer vanuit Dorst om meteen naar het Noorden te rijden zodat we de draad weer konden oppakken waar wij die gisteren hebben laten liggen. Via de Biesbosch ging het Oostwaarts om vervolgens langs het verkoelende water te rijden en zo de Noordkant van de provincie af te vinken. Bij Ravenstein werd het tijd om de grens richting het zuiden te volgen. Na Linden kregen wij zicht op Limburg, maar bleven wij trouw in Noord-Brabant fietsen tot aan Deurne waar wij overnachten. Na iets meer dan 200km komen wij bij het hotel aan waar wij heerlijk genieten van een diner en het gerstenat.

Op zondag was het tijd voor de laatste etappe. Gelukkig hadden we nu de wind in de rug, wat ook wel mocht na twee dagen het merendeel windtegen. De beschutting van de bossen was ook een mooie afwisseling, zeker omdat het de derde dag op rij boven de 30 dragen was. Als we weer op het moment komen bij de grens waar we vrijdag begonnen waren, ging het weer richting Dorst waar werden opgewacht door de familie.
En natuurlijk werd er weer afgesloten met de rijsttafel verzorgd door Partyservice Vermeulen. Al vele jaren onze trouwen sponsor voor de lunch voor onderweg en het diner achteraf.

——————————————————————————————————–

In 2023 volgen wij de grenzen van onze mooie provincie Noord-Brabant.

Programma:

Vrijdag 9 juni – Rondje West-Brabant

Zaterdag 10 en zondag 11 juni – Rondje Oost-Brabant

Totaal 600km