2021 – 8-ritten challenge

Omdat Covid nog steeds ons traditioneel challenge weekend in de weg zit, hadden wij voor dit jaar een alternatief bedacht: de 8-ritten challenge variërend van 100 tot 250 km.

Om de challenge te voltooien moest je 6 van de 8 ritten rijden.

De 1e rit was 21 maart rondje Willemstad 100 km, i.v.m. de regelgeving is er besloten om in verschillende kleine groepen te starten en zowel links als rechtsom te rijden en natuurlijk koffie togo in Willemstad.

De 2e rit was op 21april rondje Best – Well – Dorst 130 km, hier ook weer door de covid regelgeving in verschillende groepen gereden.

De 3e rit was op 9 mei rondje Kinderdijk 145 km, hier weer voor het eerst met een grotere groep gereden, wat door de challenge rijders zeer gewaardeerd werd. We vertrokken daardoor met goede zin en lekker weer uit Dorst maar op zo’n 3/4 kwart van de rit begon het toch flink te regenen waardoor deze rit toch nog afzien was.

De 4e rit was op 30 mei rondje Oesterdam 150 km, heerlijk weer en met een grote groep gereden.

De 5e rit was op 13 juni rondje Someren 200 km, het weer werkte perfect mee om zo’n lange rit te rijden, wat door ons natuurlijk erg gewaardeerd werd en daardoor hebben we een heerlijke rit gereden.

De 6e rit was op 11 juli rondje Neeltje-Jans 250 km, wederom werkte het weer perfect mee wat toch zeer prettig is als je zo’n lange rit moet rijden. De eerste stop was in Burgh-Haamstede na 114 km.

Om vervolgens onze weg te vervolgen naar Neeltje-Jans.

En verder door het Zeeuwse landschap.

Op naar onze 2e stop in Woensdrecht voor de welverdiende lunch.

om daarna de 250 km goed te kunnen volbrengen.

De 7e rit was op 15 augustus rondje Culemborg 150 km, maar werd weer in verschillende groepjes gereden dit i.v.m de vakantie tijd.

De 8e en laatste rit op 19 september voerde ons eindelijk weer eens door België namelijk rondje Dessel 145 km, het weer was perfect waardoor we met een behoorlijke grote groep vertrokken uit Dorst, challenge-rijders en daarbij de nodige dorstsetrappers die aansloten om deze rit mee te rijden.

Al met al hebben we in dit bijzonder wielerjaar toch een leuke alternatieve challenge gehad met hele mooie ritten.

Hier nog een impressie van onze 8 ritten in 1 overzicht.