2016 – 12 Provincies

In 2016 is er door 11 fietsers en twee begeleiders weer een Challenge gereden. In drie dagen fietsen werden al de 12 provincies van Nederland aangedaan. Meer dan 750km hadden wij in drie dagen onder de wielen.

Op vrijdag is de start op de Kapelerf in Dorst. Uitgezwaaid door familieleden rijden wij richting Zeeland om vervolgens enkele kilometers in Zeeland te rijden. De route wordt vervolgt langs de Vecht door Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Holland en uiteindelijk Flevoland. Moe maar voldaan komen wij aan bij ons hotel in Almere.

schermafbeelding-2016-11-18-om-14-28-19

Op dag twee trekken wij de Flevopolder en de Noordoostpolder door. lange rechten stukken weg dienen getrotseerd te worden, maar de wind is ons goed gezind. In Friesland aangekomen gaat het verder naar Groningen om vervolgens weer naar het zuiden af te zakken. De eerste zuidelijke kilometers maken wij dan ook tussen de Hunebedden gelegen in Drente. Uiteindelijk arriveren wij in Overijssel, in Hanzestad Deventer waar wij de nacht doorbrengen.

schermafbeelding-2016-11-18-om-14-28-35

Op zondag, de derde etappe, zijn weergoden ons eerst nog goed gezind, zodat wij met mooi weer de laatste provincie, Limburg nog kunnen aandoen. Maar niet voordat wij nog wat klimwerk gedaan hebben in Berg in Dal. Terug in onze provincie Noord-Brabant, laat het weer zich van zijn slechtste kant zien. Regen en onweersbuien maken de Challenge tot een nog grotere uitdaging, maar opgeven is geen optie en zo worden wij zondagmiddag binnengehaald door onze supporters in Dorst.

schermafbeelding-2016-11-18-om-14-28-48

Na een gezamenlijke maaltijd, verzorgt door Vermeulen Party-Services, die ook de catering onderweg voor zijn rekening genomen had, weten wij het zeker. In 2017 komt er weer een Challenge.