Afsluiting wielerseizoen 2019

Het begint langzamerhand een traditie te worden. De jaarlijkse afsluiting van het wielerseizoen op de baan in Oosterhout van de Jonge Renner. Ook dit jaar sluiten wij het wielerseizoen hier in stijl af.

Maar voordat wij aan de wedstrijdonderdelen kunnen beginnen wordt eerst een gedeelte van de baan geveegd en wordt er natuurlijk koffie en thee gedronken.

Nadat wij allemaal voldoende ingereden hebben, is het tijd voor het eerste onderdeel van vandaag. Een tijdrit over de lengte van een ronde. Een afstand van ongeveer 1.200meter die door Daan gewonnen wordt in een tijd van 1.39.

Helaas lukt het niet om de foto’s in portret te plaatsen.

Nu de verzuring goed in de benen zit en de longen een opdonder gehad hebben, is het tijd voor de afvalkoers. De eerste twee rondjes worden neutraal gereden, maar dan valt er iedere ronde een wielrenner af. Met het kritisch oog van Ton wordt besloten wie uit koers genomen wordt. Daan weet ook dit onderdeel te winnen.

Voordat wij aan het laatste onderdelen beginnen, is er eerst tijd voor koffie en thee. Dat is ook wel hard nodig want nu komt de regelmatigheidsproef eraan. Wie kan het beste inschatten hoelang hij over 5 rondjes doet zonder teller, telefoon, horloge of hartslagmeter bij de hand. Jack weet dit het beste te volbrengen en blijft maar 4 seconden van zijn opgegeven tijd af.

Nu de grote mannen hun wedstrijden hebben gereden, mogen de kinderen even aan het wielrennen ruiken. Ondertussen kan de jury het nodige rekenwerk doen zodat ze tijdens de lunch verzorgt door Catering Vermeulen, Cees hartelijk bedankt voor deze heerlijke lunch, de prijsuitreiking kunnen verrichten. Daan ontvangt uit handen van de rondemissen de bokaal. Kussens zitten er dit keer helaas niet in.

3de – Jacco
2de – Maarten
1ste – Daan