2019 – Monschau Challenge

Op zaterdag 7 september vertrokken 12 rijders en 1 begeleider van Kapelerf in Dorst voor de 5de Challenge van de Dorstse Trappers. Nog trappend in Brabant rijden wij voor de eerste en ook de laatste keer lek. Geluk was de band weer snel hersteld en konden wij onze weg vervolgen.

Tegen verwachting in scheen de zon en werd het weer alleen maar beter. Vanuit Dorst ging het richting het zuiden naar België waar wij genieten van koffie en een heerlijk stuk vlaai.

Vanuit België rijden wij Limburg in om daar door de Heuvel van Zuid-Limburg te trekken maar niet voordat wij genieten van het mooie weer en de broodjes van Catering Vermeulen, onze trouwe voedingsleverancier.

Het vlakke landschap ligt nu definitief achter ons. Vanaf Limburg gaat het via een klein stukje België naar Duitsland waar wij de nodige hoogtemeters voor onze wielen krijgen. Moe en voldaan, na 186km, komen wij in Monschau bij ons hotel aan waar wij het bier (alcoholvrij) en het avondeten ons goed laten smaken.

Dag 2

In de avond is het gaan regenen en helaas is het niet meer gestopt. Wij hebben dan ook geen andere keus om in de regen te starten.

Gelukkig wordt het naar 40km droog en begint het op te klaren. Aangekomen in Bilzen genieten wij van een koffie en chocomel en een heel erg groot stuk taart. De taart en de warme drank verdrijft de kou en honger uit ons lijf.

In Bilzen zijn wij er helaas achter gekomen dat het broodbeleg in Monschau achter gebleven is. Roel onze begeleider gaat vandaag toch wat meer kilometers rijden dan vooraf gedacht. In Hooge Mierde zijn wij Roel was weer terug. De geplande stop in Postel staan wij daarom maar over om samen met Roel een terrasje te pakken in Hooge Mierde en de broodjes van Cees op te eten. Het voordeel is, ze smaken nu nog een beter.

Terug in Dorst rijden wij meteen door naar het dorpshuis in Dorst waar het ontvangstcomité al op ons staat te wachten. Met bijna 200km op de teller wordt er besloten om de teller toch zeker op 200km te zetten. Een klein extra rondje door Dorst is dan ook het gevolg.

In Dorst genieten wij nog van een gezamenlijk maaltijd verzorgd door Cees Vermeulen Catering waarna iedereen met een tevreden gevoel weer richting huis gaat.

Cees bedankt voor de verzorging onderweg en de heerlijke maaltijd bij aankomst in Dorst.