Cursus wegkapitein zaterdag 23 maart 2019

Op zaterdag 23 maart hebben tien Dorstse Trappers en twee Kleppers uit Dongen de cursus tot wegkapitein gevolgd. Na een theoretisch gedeelte dat door NTFU man Willem werd verzorgd, was het tijd om de weg op te gaan en het geleerde in de praktijk te brengen. Maar eerst een veiligheidscheck van fiets en helm, het doornemen van de geleerde  afspraken, en de zgn. commando’s. Met steeds twee “wegkapiteins in spé” gingen wij fietsen. Onderweg wisselde wij van wegkapitein zodat iedereen aan de beurt kwam. Na een ronde van ongeveer 42 kilometer kwamen wij weer in Dorst aan. Willem kon ons gerust stellen en alle deelnemers mogen zich vanaf vandaag wegkapitein noemen. Zij zullen tijdens onze ritten herkenbaar zijn aan de gele armband.

Het bestuur juicht het rijden met wegkapiteins toe en hoopt zo bij te dragen aan de veiligheid binnen de Dorste Trappers.